Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinie
INVADER ziarno orzech tygrysi na karpia 1kg
Dostępność
brak w magazynie
Skontaktuj się z nami, aby zamówić produkt:
tel. 61 642 93 04 Pn-Pt 7:00-19:00 Sb 6:00-15:00
pomoc@iwedkarski.pl
Skontaktuj się z nami, aby zamówić produkt:
tel. 61 642 93 04 Pn-Pt 7:00-19:00 Sb 6:00-15:00
pomoc@iwedkarski.pl
Cena:
13,00 zł
13.00
PLN
Opis
Opis
Surowe orzechy tygrysie do przygotowania we własnym zakresie. Ziarna te są jednym z najbardziej pobieranym przez karpie i amury ziaren używanych do łowienia i nęcenia. Z uwagi na brak trawienia ich przez ryby, zaleca się rozsądne używanie ilości w łowisku. Dzięki dużej zawartości cukru, witamin i minerałów stanowią nie tylko smaczny kąsek, ale również pożywny substytut diety.
Towar sprzedawany na luz - 1 kg
Jak odpowiednio przygotować orzech tygrysi ?
Proces odpowiedniego przygotowania tego ziarna można podzielić na 3 etapy. Czas przygotowania ziaren orzecha trwa około tygodnia.
1. Moczenie orzecha tygrysiego
- Wrzucamy orzecha do wiadra.
- Zalewamy go wodą. Dwukrotna ilość wody w porównaniu do ilości orzecha.
- Zostawiamy wiadro w chłodnym miejscu np. piwnica lub garaż.
2. Gotowanie orzecha tygrysiego
- Zawartość naszego wiadra przelewamy do garnka lub szybkowaru.
Całość gotujemy 3 godziny w przypadku szybkowaru, 4 godziny w przypadku garnka. Proces gotowania musi być powolny, woda nie może odkryć orzecha. Czym dłuższy proces termiczny tym orzech jest lepszy.
3. Fermentacja orzecha tygrysiego
- Przelewamy orzech i wodę do wiadra.
- Przenosimy w ciepłe miejsce o temperaturze minimum pokojowej.
Wiadro musi być odkryte, a orzech zalany wodą po gotowaniu (aby nie był odkryty).
Proces ten powinien trwać około 3-4 dni w przypadku temperatury pokojowej. Warto zaznaczyć, że czym większa temperatura, tym proces fermentacji trwa krócej.
Po tym etapie, orzech ma kwaśny zapach i słodki smak. Nadaje się do użycia lub zamrożenia i wykorzystania później.
Towar sprzedawany na luz - 1 kg
Jak odpowiednio przygotować orzech tygrysi ?
Proces odpowiedniego przygotowania tego ziarna można podzielić na 3 etapy. Czas przygotowania ziaren orzecha trwa około tygodnia.
1. Moczenie orzecha tygrysiego
- Wrzucamy orzecha do wiadra.
- Zalewamy go wodą. Dwukrotna ilość wody w porównaniu do ilości orzecha.
- Zostawiamy wiadro w chłodnym miejscu np. piwnica lub garaż.
2. Gotowanie orzecha tygrysiego
- Zawartość naszego wiadra przelewamy do garnka lub szybkowaru.
Całość gotujemy 3 godziny w przypadku szybkowaru, 4 godziny w przypadku garnka. Proces gotowania musi być powolny, woda nie może odkryć orzecha. Czym dłuższy proces termiczny tym orzech jest lepszy.
3. Fermentacja orzecha tygrysiego
- Przelewamy orzech i wodę do wiadra.
- Przenosimy w ciepłe miejsce o temperaturze minimum pokojowej.
Wiadro musi być odkryte, a orzech zalany wodą po gotowaniu (aby nie był odkryty).
Proces ten powinien trwać około 3-4 dni w przypadku temperatury pokojowej. Warto zaznaczyć, że czym większa temperatura, tym proces fermentacji trwa krócej.
Po tym etapie, orzech ma kwaśny zapach i słodki smak. Nadaje się do użycia lub zamrożenia i wykorzystania później.
Dlaczego warto kupować w iWedkarski?
Opinie o produkcie (0)
Kup na raty
Kup na raty
Proces online
Zakupy na raty w Santander Consumer Banku to więcej korzyści niż myślisz!
Maksimum korzyści
- wygoda - kredyt bez wychodzenia z domu
- rata dopasowana do Twoich możliwości
- nie wymagamy wpłaty własnej1
- możemy rozłożyć kredyt nawet na 60 równych rat miesięcznych
Minimum formalności
- jasne zasady przyznawania kredytu
- szybka decyzja kredytowa2
- możliwość potwierdzenia tożsamości do zawieranej umowy o kredyt w wybrany przez Ciebie sposób: przelewem 1 zł lub za pośrednictwem firmy kurierskiej.
1 Dokonanie wpłaty własnej następuje na zasadach uzgodnionych z obsługą sklepu - o szczegóły zapytaj nas pomoc@iwedkarski.pl
2 Czas liczony od momentu uzyskania i potwierdzenia wymaganych danych: o tożsamości, wysokości i źródle dochodów wnioskodawcy, niezbędnych do wydania decyzji kredytowej.
Opinie o produkcie (0)